Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr dana ciğeri,
- 2-3 adet patates,
- 2 yemek kaşığı un,
- 2 yemek kaşığı mısır unu,
- Tuz,
- Karabiber.
Kızartmak İçin:
- Sıvı yağı
Arnavut Ciğeri Yapılışı
Patatesleri mimik minik küp şeklinde doğrayalım.
Sonra sıvı yağda kızartalım.
Ciğeri küp şeklinde doğrayalım.
Daha sonra süzgece alıp kanını süzdürelim.
Ciğeri bir kaba alıp üzerine unu, mısır ununu, tuzu ve karabiberi ilave edip harmanlayalım.
Hazırladığımız ciğeri sıvı yağda kızartalım.
Servis tabağına kızarttığımız patastesleri ve ciğeri yerleştirelim.
Arnavut Ciğerimizi maydanozlu soğanlı karışımla ya da farklı garnitürler ile servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder