7 Şubat 2016 Pazar











Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg patlıcan,
  • 600 gr kuzu eti (kol veya bacak kısmından),
  • 200 gr kuyruk yağı,
  • 4-5 adet sivri biber,
  • 2-3 adet kırmızı biber,
  • 1 kg domates,
  • 1 baş sarımsak,
  • Kırmızı pul biber,
  • Kimyon,
  • Karabiber,

Patlıcan Kebabı Yapılışı

Patlıcanları 3 parmak genişliğinde dilimleyelim ve tuzlu su da bekletelim.
600 gr eti ve 200 gr kuyruk yağını zırhta veya robotta kıyma halini alana kadar çekelim.
Kıyma makineniz var ise bir kez çekmeniz yeterli.
Hazırladığımız kıymanın içine tuzu ve baharatları ilave edip yoğuralım.
Kıyma harcından küçük parçalar koparıp yuvarlayalım.
Tepsiye 1 adet patlıcan ve 1 adet köfte şeklinde dizelim.
Aralarına domates dilimlerini, biberleri ve sarımsakları yerleştirelim.
Önceden ısıtılmış 200° fırında patlıcanlar yumuşayıp üzeri kızarana kadar pişirelim.
Patlıcan Kebabımızı sıcak sıcak servis yapalım.
Not: İmkanınız varsa odun ateşinde pişirilebilmesi için fırına veriniz. Daha lezzetli oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder