7 Şubat 2016 Pazar



Pratik Çıtır Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket tavuk göğsü.
Sosu İçin:
  • 1 adet yumurta,
  • Yarım su bardağı süt,
  • 1 tatlı kaşığına yakın tuz (damak tadınıza göre ayarlayın).
Bulamak İçin: 
  • Galeta unu.
Kızartmak İçin:
  • Sıvı yağı.

Pratik Çıtır Tavuk Yapılışı

Sosu için; bir kaba yumurtayı, sütü ve tuzu koyup iyice çırpalım.
Tavuk göğsünü orta incelikte doğrayalım ve bir kaba alalım.
Üzerine hazırladığımız sosu döküp iyice harmanlayalım.
Sonra harcımızı buzdolabına kaldırıp 1 saat kadar dinlendirelim.
Süre sonunda harcımızı süzgece alıp sosu süzdürelim.
Tavuk etlerini galeta ununa bulayalım.
Sıvı yağı orta ateşte ısıtalım.
Galeta ununa buladığımız tavuk etlerini sıvı yağa atalım.
Ara ara karıştırarak rengi değişene kadar pişirelim.
Pişen tavuk etlerini tel süzgeç ile havlu kağıt üzerine alalım.
Pratik Çıtır Tavuklarımızı sıcak sıcak servis yapalım.
Tarifimiz 4 kişiliktir.
Dışı çıtır çıtır içi yumuşacık ve çok hafif bir tarif oldu. Kesinlikle içine yağ çekmiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder